- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Србија и Америка „очи у очи“ – да ли почиње драма у три чина?

© Фото : fiba.basketballБогдан Богдановић после погођене тројке против САД
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши Србије и Сједињених Америчких Држава од 18 часова играју припремну утакмицу пред Олимпијске игре, а тамо ће се поново састати у групној фази. После тог дуела, биће јасно и да ли можемо да очекујемо трећи сусрет ове две репрезентације овог лета и то у финалу у Паризу.
Орлови лете током олуја, неустрашиве су птице грабљивице и делују величанствено, баш као и српски кошаркаши. Они не никога не боје, олује су у њиховој случају борбе са тешким противницима, али управо се тада најбоље сналазе.
Кошаркаши Србије и Сједињених Америчких Држава последњи меч играли су 2019. на Светском првенству у Кини, а Орлови су тада победили 94:89.
Све саме НБА звезде чиниле су тадашњу репрезентацију САД, али српски Орлови летели су високо и уписали су победу предвођени Богданом Богдановићем који је у том дуелу постигао 28 поена.
Пола деценије касније два тима срешће се на проби пред Олимпијске игре, а онда ће у Лилу играти утакмицу такмичарског карактера од које ће много тога зависити.
Оно што је најбитније, Орлови се не плаше!
„Иста утакмица као и данас. Ништа се код нас не мења. Ми не гледамо да ли је Аустралија или Америка. За нас је то све исто. Свака утакмица нама треба. И прво, не може сваки меч да се добије. То не постоји у врхунском спорту. Али од сваке утакмице, поготово у припремном периоду, може много ствари да се види и да се научи“, рекао је Светислав Пешић пред сусрет са Сједињеним Америчким Државама.
Колико год у српском тиму атмосфера била сјајна и колико год постоји вере у ту екипу у којој су и Никола Јокић и Богдан Богдановић, мора се имати у виду да пре тог Светског првенства, српски Орлови нису веровали да су толико неустрашиви.
Србија и САД играли су на Олимпијским играма у Рију, изгубили су у групној фази, а затим у финалу. За злато су Срби и Американци играли и на Светском првенству 2014. године, а исход је био исти.
Победа коју Србија и даље памти остварена је 2002. године када је репрезентација Југославије коју је водио Светислав Пешић победила САД у финалу Мундобасета у Индијанаполису.
После 22 године време је за ново финале са истим исходом. Сви прижељкујемо да меч у Абу Дабију, који ћете моћи да пратите уживо уз Спутњик, буде први од три чина Србије и Америке.
Српски тенисери - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
СПОРТ
Новак игра за Србију у Београду – чека нас „тениско усијање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала