- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Цвијановић: Подршка Додику и Лукићу је подршка институцијама Српске

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас испред Суда БиХ у Сарајеву да се председнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Српске Милошу Лукићу суди јер су радили свој посао, доследно поштујући Устав и законе Републике Српске, а не одлуке неизабраног странца.
"Суди им се, јер су афирмисали принцип владавине права, а не самовољу појединца који није изабран у складу са анексом 10 Дејтонског споразума. Суди им се за оно за шта се никоме ни у једној демократској и уређеној земљи не би судило", написала је Цвијановић на друштвеним мрежама.
Истакла је да скоро пола година траје бесправна инквизиција против председника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Милоша Лукића.
Поручила је да зато и данас, како је навела, баш као и на почетку овог срамног процеса, "стојимо снажно и одлучно уз Додика и Лукића".
"Подршка Додику и Лукићу је подршка институцијама Републике Српске, борба за правну државу и за уставну и дејтонску БиХ. Нећемо одустати и истрајаћемо у овој борби", написала је Цвијановић, преноси РТРС.
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
РЕГИОН
Ромић: Суђење Додику је напад на уставне надлежности председника Српске
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала