- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Голићева сведочила на суђењу Додику и Лукићу

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
У Суду БиХ у току је рочиште председнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу.
На данашњем рочишту сведочила је председавајућа Већа народа Сребренке Голић, као сведок Додикове одбране.
Голићева је објаснила процедуру усвајања закона у Народној скупштини и Већу народа, а у вези Закона о објављивању закона и прописа Републике Српске и Закона о непризнавању одлука Уставног суда БиХ.
Она је оценила индикативним чињеницу да су делегати из Клуба Бошњака 4. јула прошле године, три дана након што је Кристијан Шмит донео одлуку о поништавању оба закона, одустали од претходно најављеног вета на те законе.
На питање Додика да ли су оба та закона прошла процедуру и достављена НСРС и њему као председнику Републике Српске, одговорила је потврдно.
Након сведочења Голићеве дата је пауза због недовољне климатизације у судници.
У наставку рочишта требало би да сведочи и генерални секретар председника Јелене Пајић Баштинац, као сведок Додикове одбране.
Прихваћен је и предлог Лукићеве одбране за саслушање генералних секретара Владе и Парламента Српске Далибора Панића и Борана Босанчића.
Пред Судом БиХ и данас су се окупили грађани и носиоци јавних функција у Републици Српској и на нивоу БиХ, како би пружили подршку Додику и Лукићу, преноси РТРС.
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
РЕГИОН
Цвијановић: Подршка Додику и Лукићу је подршка институцијама Српске
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала