- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

А у Елбасану мук – Давид избацио Албанце па се трипут прекрстио /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Борац из Бањалуке избацио је албанску Егнатију у првом колу квалификација за Лигу шампиона, а пенал-лутрију окончао је Давид Чавић, који се после гола који је изазвао мук у Елбасану трипут прекрстио! Погледао је ка клупи са саиграчима, да би и тренер учинио исто, прекрстивши се.
Борац је после три серије пенала водио 3:1 и чекао се тај ударац Давида Чавића, који је хладнокрно послао лопту у једну, а голмана у другу страну, после чега је судија Фабио Мареска одсвирао крај.
Фудбалери албанског тима завршили су на трави, на коленима и разочарани, док су Бањалучани почели да славе, јер ће у наредном колу квалификација за Лигу шампиона играти против грчког ПАОК-а.
Иначе, меч је у 13. минуту кратко био прекинут јер су домаћи навијачи скандирали: „Убиј Србина и УЧК“, због чега су фудбалери Борца напустили терен.
Давид Чавић, херој ове приче, који се трипут прекрстио, на терен је ушао у 86. минуту, при резултату 2:1 за Егнатију, што је гарантовало продужетке, с обзиром на то да је Борац из Бањалуке славио у првом одмеравању снага пре осам дана резултатом 1:0.
Давид је дете Борца и ту је фудбалски проходао, да би у сезони 2022/23 имао кратак излет када је био на каљењу у Леотару из Требиња.
Сада је опет ту и са Борцем крчи пут ка фудбалској елити. Шампион Босне и Херцеговине има минимално плеј-оф Лиге конференција.
Бруно Дуарте - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
СПОРТ
Званично: Звезда довела бразилског нападача
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала