Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић открио детаље пуцњаве у Лозници: На месту убиства полицајца пронађен пасош Албанца са КиМ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМУП Србије
МУП Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен.
Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле две особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
"Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама", рекао је Дачић.
На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и немачка лична карта, додао је он.
Јаке полицијске снаге, како је истакао, интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.
"Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току. Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име", рекао је Дачић.
Погледајте и:
Хеликоптер МУП-а - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
ДРУШТВО
Лозница: Један полицајац убијен, други повређен - потрага за нападачем, подигнути хеликоптери
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала