- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Грађани“ купили будућност која је исписала историју /видео/

© AP Photo / Jonathan TannenwaldКаван Саливан
Каван Саливан - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Запамтите име Каван Саливен! Реч је о момку који има само 14 година и који је дебитовао за Филаделфију у МЛС лиги, чиме је постао најмлађи играч у историји МЛС лиге, оборивши рекорд некадашњег „чуда од детета“ Фредија Адуа.
И да, Саливена је већ купио Манчестер сити, јер „грађани“ на челу са Пепом Гвардиолом мисле на будућност...
Филаделфија је пред својим навијачима убедљиво победила Њу Ингланд Револушн резултатом 5:1, па је у 85. минуту искоришћена прилика да се испише историја фудбала.
Тада је на терен крочио велики амерички таленат Каван Саливен са 14 година и 293 дана. Претходни рекорд био је у власништву Фредија Адау, који је играо чак и за Јагодину, а приликом дебија у МЛС лиги био је 14 дана старији од Саливена.
Каван Саливен је у 85. минуту крочио на терен уместо Израелца Тај Бариба и до краја сусрета није се уписао у стрелце, нити је асистирао, јер је резултат остао непромењен, али је сам његов улазак на терен са 14 година би довољан за исписивање историје. Талентовани везиста напуниће 28. септембра 15 година, а са 18 најкасније га чека прелазак у Манчестер сити, с тим што до тога може да дође и раније у случају да покаже евидентан напредак и зрелост која је потребна за играње у Премијер лиги.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СПОРТ
А у Елбасану мук – Давид избацио Албанце па се трипут прекрстио /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала