- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о одбрамбеној унији ЕУ: Европа настројена на конфронтацију, променићемо приступ

© Sputnik / Vladimir VyatkinТројицка кула, Кремљ, Москва
Тројицка кула, Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Изјава шефа Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да ће у случају њеног реизбора на ту функцију претворити Европску унију у одбрамбену унију очигледно говори о смени приоритета и давању војног призвука ЕУ, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Портпарол је истакао да перспектива претварања ЕУ у одбрамбену унију приморава Русију да на одговарајући начин конфигурише и своје спољнополитичке приступе.
Према његовим речима, Кремљ верује да ће се рад у оквиру одбрамбеног савеза у ЕУ укрштати са сарадњом које европске земље спроводе у НАТО-у.

„У сваком случају, то потврђује општи став европских држава у правцу милитаризације, ескалације напетости, према конфронтацији и ослањању на конфронтационе методе своје спољне политике. То је реалност са којом морамо да живимо. Наравно, све то приморава нас да на релевантан начин формирамо и наш спољнополитички приступ“, објаснио је Песков.

Он је у вези са тим такође истакао да Русија није представљала и не представља никакву претњу ни по кога у Европској унији, а у Украјини брани своје интересе у условима када су земље ЕУ искључиле сваку могућност дијалога и узимања у обзир забринутости Москве.
Претходно, Урсула фон дер Лајен обећала је данас да ће покренути пројекте одбране ЕУ, укључујући ваздушни штит, као и да неће одустати од зелене политике, уколико поново буде изабрана за други мандат на челу Европске комисије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала