- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон: У Београду планирам да завршим преговоре о продаји „рафала“

© AP Photo / Aurelien MorissardЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Председник Француске Емануел Макрон изјавио је да намерава да „у наредним недељама или месецима“ посети Србију, где планира да финализује преговоре о војним уговорима, укључујући споразум о продаји авиона „рафал“ Београду.
Макрон је рекао да је са председником Србије Александром Вучићем имао „изузетно плодоносан“ разговор о „економским, одбрамбеним и енергетским питањима“ на маргинама самита Европске политичке заједнице у Великој Британији.
„Војна питања су део наше агенде. У наредним недељама или месецима ћу посетити Србију како бисмо финализовали те дискусије које су предмет техничких, финансијских и политичких преговора између наших земаља“, одговорио је Макрон на прес-конференцији, упитан да прокоментарише статус споразума са Београдом о набавци француских борбених авиона „рафал“.
Француски председник је односе Париза и Београда окарактерисао као „чврсте, искрене и структуралне за обе земље и цео регион“.
Погледајте још:
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром одбране Републике Француске Себастијеном Лекорнуом - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
ЕКОНОМИЈА
Рафали, нуклеарна енергија, вештачка интелигенција, управљање отпадом: Вучић на састанцима у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала