- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Никада не гледам меч лопте

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Колико је увек спреман да изађе у сусрет колегама Ноак Ђоковић показао је када је на Вимблдону прихватио позив Федерика Корије да се нађе у његовом влогу. Том приликом српски ас открио је неколико начина како анализира мечеве.
Новак Ђоковић нашао је времена на Вимблдону и за колегу Федерика Корију који жели да приближи живот тенисера својим пратиоцима.
У разговору са Аргентинцем српски ас открио је да не воли да гледа снимке победа, већ само пораза, како би анализирао шта није ваљало у његовој игри.
„Да, да, али зависи од дана и расположења. Некад ми се не гледа већ желим да гледам друге играче. Такође је важно гледати мечеве које си изгубио. Не гледам целе мечеве већ неке моменте, где осећам да нека ствар није ишла како треба. Желим да анализирам са тимом гем или сет и следећег дана са тим снимком у глави улазим на терен“, рекао је Новак.
Посебну је истакао једну ставку.
„Једну ствар да ти кажем, увек гледам поразе, али никад не гледам меч лопту. Не желим да ми остаје тај осећај. То - не. Тај поен – ћао“, поручио је Новак Ђоковић.
Још импресивније од тога што је најбољи тенисер свих времена нашао времена за овај разговор јесте то што га је водио на шпанском језику.
Српски тенисери - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
СПОРТ
Новак игра за Србију у Београду – чека нас „тениско усијање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала