- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Глобални ИТ квар показао – свет у страшној зависности од САД, Русија имуна на хаос

© Sputnik / Виктор ТолочкоОткрытие выставки "ТИБО-2023"
Открытие выставки ТИБО-2023 - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Глобални технолошки квар система показао је опасност од зависности од САД, а Русија, која је под санкцијама, избегла је хаос, изјавио је француски политичар, лидер партије „Патриоте“ Флоријан Филипо.
„Глобални квар у раду 'Мајкрософта' изазива глобални хаос: аеродроми, железничке станице, берзе, банке, телевизије, интернет. Све је на удару! Из Јапана у Индију преко Француске, Аустралије, САД и тако даље. Наша зависност од централизованог америчког система, од те компаније коју је основао Бил Гејтс, је смртоносна и у супротности је са свим принципима независности, безбедности и суверенитета. Захваљујући међународним санкцијама Русија је избегла хаос који је изазвао глобални квар у раду 'Мајкрософта'. Прави преокрет: они који мисле да су јаки су најслабији“, написао је Филипо на мрежи „Икс“.
У међувремену се огласила руска државна корпорација „Ростех“.
„Компјутерски квар који је погодио цео свет још једном је доказао да је исправна тотална увозна супституција софтвера у Русији. Од прошле године 100 одсто руских авио-компанија је прешло на руски софтвер, не зависе од страног софтвера и данас су наставиле са летовима без проблема“, саопштио је „Ростех“.
Колапс на аеродрому - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ДРУШТВО
Глобални прекид у ИТ систему: „Краудстрајк“ тврди - потребно време да се системи поново покрену
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала