- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ким Џонг Ун послао војни поздрав руској војсци

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЛидер Северне Кореје Ким Џонг Ун
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џон Ун на састанку са руском војном делегацијом изразио је подршку и солидарност Владе и народа Северне Кореје са актуелном специјалном војном операцијом у Украјини, преноси севернокорејска новинска агенција КЦНА.
Састанак Ким Џонг Уна са руском војном делегацијом на челу са замеником министра одбране Алексејем Криворучком одржан је јуче у седишту ЦК Радничке партије Кореје у Пјонгјангу.

„Ким Џонг Ун послао је војни поздрав армији и народу Русије који воде праведан рат за заштиту суверених права и безбедности државе, изразивши континуирану снажну подршку и чврсту солидарност Владе и народа Северне Кореје са њима у специјалној војној операцији у Украјини“, наводи се у саопштењу агенције.

Истиче се да су стране разговарале о важности и неопходности узајамне сарадње у области војних послова у циљу заштите обостраних безбедносних интереса.
Ким Џонг Ун је нагласио да армије две земље које имају дугогодишње историјске традиције треба да се чвршће удруже како би одиграле важну улогу у заштити регионалног и глобалног света, међународне правде.
Претходно, руски председник Владимир Путин боравио је у посети Северној Кореји где су стране потписале Споразум о свеобухватном стратешком партнерству који према речима руског лидера подразумева пружање међусобне помоћи у случају агресије на једну од земаља.
Председници Русије и Северне Кореје Владимир Путин и Ким Џонг Ун. - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
РУСИЈА
Зашто Путин и Ким Џонг Ун стварају стратешко партнерство
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала