- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалово прво полуфинале после више од две године

© AP Photo / Adam IhseРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тениер, пласирао се у полуфинале турнира у Баштаду победивши Аргентинца Маријана Навонеа резултатом 6:7, 7:5, 7:5 после пуна четири сата борбе.
Последње полуфинале у које се Рафаел Надал пласирао било је на Вимблдону 2022. године. Тада није одиграо меч против Ника Кирјоса због повреде, а онда у наредне две године није успео да дође до те фазе на турнирима.
Међутим, Олимпијске игре се ближе, а Надал је изузетно мотивисан. Иако није сигуран да ли ће моћи да игра на УС Опену, „Бик са Мајорке“ тренутно делује спремно да игра маратоне.
Надал и Навоне разменили су у првом сету по три брејка, а Аргентинац је пропуштао сет лопте, међутим у тај-брејку је био бољи и повео је са 1:0. У другом сету Рафа је испустио предност од 3:0. Противник је узвратио оба брејка и на крају је да би стигао до изједначења Шпанац и трећи пут морао да одузме противников сервис гем.
Ништа мање драматично није било ни у одлучујућем сету. Навоне је повео са 2:0, Надал се вратио, а онда испустио великих 5:2. На крају после четири сата борбе шпански тенисер прави још један брејк и коначно ставља тачку на овај меч.
За финале, такође прво после две године, бориће се против Дуја Ајдуковића, хрватског тенисера, који је највеће изненађење на турниру.
Прослављени Шпанац финале игра и у дублу заједно са Норвежанином Каспером Рудом против пара Луза и Матоса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ОИ 2024
Зашто Новака у Паризу чека тежак посао?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала