- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва о Бајденовом повлачењу из предизборне трке: Русија се не меша у њихове унутрашње послове

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
Пратите нас
Москва се не меша ни у изборе у САД, ни у њихов унутрашњи живот, нека се сами баве својим пословима, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући развој будуће политичке ситуације у земљи након повлачења председника Џозефа Бајдена из предизборне трке.

„То је њихова прича. То су унутрашње политичке, назовимо то битке у Сједињеним Америчким Државама... То је прљавштина, то су лажи, неистине, то су међусобна понижавања, бескрајни покушаји да се сакрије истина. Нека се сами тиме баве. Ми се не мешамо ни у њихов унутрашњи живот, ни у њихове изборе. То је њихов антиподвиг, ови избори, који се, видимо, одржавају у САД већ дуги низ година“, рекла је она у емисији „Соловјев уживо“.

Захарова је приметила да амерички председник није лично објавио о повлачењу из предизборне трке, у његово име је једноставно објављена одговарајућа изјава и не може се рећи да ли је он ову одлуку донео сам.
„Одлука која је донета, погледајте до чега нас је довела такозвана америчка демократија: ви и ја не можемо ни да кажемо да ли ју је донео Бајден, или је донета за Бајдена. Сада цео свет ради са документом који је објављен у његово име, али, видите, то није била усмена изјава, није била изјава дата у присуству новинара“, истакла је Захарова.
Она је такође изразила уверење да изјаву о одбијању учешћа на изборима није написао сам председник САД. Такође, никоме још увек није јасно да ли је Бајден уопште прочитао документ објављен у његово име.
„Желела бих да се надам да је он то прочитао, или му је бар његова супруга (прва дама Џил Бајден) објаснила, као што му је годинама објашњавала, где да иде, шта да ради следећег минута, шта треба да каже или не каже“, додала је дипломата.
Према њеном мишљењу, нико не зна ни да ли је Бајден схватао какве је документе потписивао као председник Сједињених Америчких Држава током својих 3,5 године на функцији.
„То је постала глобална трагедија када су на власт довели беспомоћног човека, Џоа Бајдена, који је 3,5 године не зна се како потписивао одлуке које су довеле до глобалне кризе“, истакла је Захарова, алудирајући на ситуацију у Украјини која је довела, између осталог, до ширења наоружања на европском континенту.
Амерички председник Џозеф Бајден раније је саопштио да се повлачи из председничке трке. Он је најавио да за председника Демократске партије кандидује актуелну потпредседницу Камалу Харис.
Трампове присталице на месту митинга, после атентата - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
РУСИЈА
Кремљ: До америчких избора се још много тога може променити
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала