Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Приштина покушава да избегне одговорност за убиство полицајца Николе Крсмановића

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да власти привремених приштинских институција покушавају да избегну одговорност у вези са убиством полицајца Николе Крсмановића у Лозници јер, како је рекао, за убицом Фатоном Хајризијем није расписана потерница после његовог бекства из затвора на Косову и Метохији.
Дачић је рекао да је реч о убиству са умишљајем, у које је умешано више различитих центара моћи, али да албанска страна покушава да убиство повеже са криминалом, а не са тероризмом.
„Они сада покушавају да се извуку из те ситуације - он је побегао из затвора, а да притом није расписана никаква потерница за њим. Поставља се питање како је то могуће и како је он већ наредних дана био овде код нас у Прешеву и у Бујановцу, а није легално прешао административну линију“, рекао је Дачић.
Најавио је да ће органи истражити све околности овог случаја, куда се Хајризи кретао и како је дошао до докумената која нису његова, као и ко му је помагао и додао да ће за истрагу бити значајни одговори из Немачке и Словеније.
Говорећи о сарадњи наше полиције са полицијом у региону, Дачић је за ТВ Пинк истакао да је она од великог значаја за грађане свих држава и додао да је имамо са Републиком Српском, Босном и Херцеговином, Црном Гором и Хрватском, где су тренутно два полицајца, у Пули и Ријеци, као и са Италијом.
Ивица Дачић  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
СРБИЈА
Дачић: Ухапсићемо све помагаче убице полицајца, тражићемо хапшење његовог брата
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала