- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Глобална трагедија: Да ли је Бајден у свом стању знао шта потписује

© AP Photo / Yves HermanUS President Joe Biden uses a tissue as he speaks at the opening ceremony of the UN Climate Change Conference COP26 in Glasgow, Scotland, Monday Nov. 1, 2021
US President Joe Biden uses a tissue as he speaks at the opening ceremony of the UN Climate Change Conference COP26 in Glasgow, Scotland, Monday Nov. 1, 2021 - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Није јасно како је актуелни председник САД Џозеф Бајден током три и по године доносио одлуке које су довеле до глобалне кризе због ситуације око Украјине, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Довели су на власт беспомоћног човека, Џозефа Бајдена, који је три и по године на нејасан начин доносио одлуке које су довеле до глобалне кризе – мислим на ситуацију у Украјини“, истакла је она у интервјуу телевизији Соловјов.

"Нико не зна да ли је Бајден знао шта потписује", додала је она.
О озбиљности ове трагедије, према њеним речима, сведочи „неконтролисано ширење оружја широм европског континента”, као и чињеница да се оно прелило ван континента - на Блиски исток.
„Зар то није трагедија? Није ли то монструозан феномен нашег времена?", поставила је питање званична представница дипломатског ресора.
Поред тога, приметила је Захарова, „нико не зна да ли је Бајден схватао како су прошли (претходни) избори у Сједињеним Државама, када су мртви гласали, а избори се практично претворили у катастрофу о којој су говорили сви Американци".
„Многи су говорили да је он човек који је требао да буде на власти: да не зна шта се дешава око њега и шта потписује. То је трагедија“, закључила је дипломата.
Џозеф Бајден је у недељу саопштио да се повлачи из председничке трке и подржао кандидатуру своје потпредседнице Камале Харис. Републикански кандидат Доналд Трамп је више пута рекао да би Харисову било много лакше да победи.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
РУСИЈА
„Истрага је пред вратима“: Захарова о Бајденовим криминалним активностима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала