- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Представа „Секс, лажи и дивље гуске“ по тексту Вудија Алена сутра у „Театријуму“

© Фото : Pexels/Photo by Monica Silvestre позориште
позориште - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Представу „Секс, лажи и дивље гуске“, по тексту Вудија Алена, одиграће студенти глуме и режије Факултета драмских уметности у Београду 23. јула од 21.00 час у позоришту „Театријум“, у дворишту – Атријуму Ректората Универзитета у Београду, у Капетан-Мишином здању, најавили су организатори.
Комедију о проблемима у браку, преварама, љубави и праштању, режирала је студенткиња режије Факултета драмских уметности Невена Димитријевић, а играју студенти завршних година глуме Наталија Степановић, Нина Недић, Нађа Дулић, Риста Милутиновић, Братислав Здравковић, Петар Петровић и Данило Миловановић.
Представа је освојила специјалну награду за колективну игру на Позоришном академском фестивалу (ПАФ) у Бањалуци, а ово је њено прво комерцијално извођење пред београдском публиком.
У позоришту Театријум Милан Цаци Михаиловић извешће своју монодраму “Цацијев успоменар” 27. јула. Комад садржи анегдоте с представа, проба и из позоришног бифеа, које је глумац током година записивао на кутијама од шибица, џепним календарима, салветама.
У својим записима помиње целу једну генерацију: Миру Траиловић, Зорана Радмиловића, Ташка Начића и многе друге. Представа садржи омаже драмским великанима којих више нема, као што су Цица Перовић, Милутин Бутковић, Бата Стојковић, Муци Драшкић, Марина Колубајева и други.
Поред ,,Цацијевог успоменара” у позоришту „Театријум“ ће се вечерас одиграти и представа „Претерујеш“ Мине Ћирић, у режији Милана Церовића. Представа „Револуционарни пут“ Ричарда Јејтса, у режији Јанка Цекића, заказана је за 24. јул, а представа „Тук на утук“ по мотивима драмског текста „Поноћна провала“, у режији Татјане Кецман, за 25. јул.
На недељном репертоару су и монодрама „Злостављање“ Иве Андрића у режији Тихомира Станића 26. јула, као и представа „Моје биће твоје“ Весне Станковић, у режији Јанка Цекића, која се игра 28. јула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала