- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга се није ознојила за четвртфинале – Хамад двапут у два дана изгубио од истог ривала

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у четвртфинале турнира у румунском Јашију, накош што је у два сета била боља од домаће такмичарке Алексије Тодони резултатом 6:1, 6:1.
Лакше него што се очекивало Олга је изашла на крај са 19-годишњиом Алексијом, којој је препустила свега два гема, по један у оба сета у мечу који је потрајао свега 68 минута.
Олга је по самом изласку на терен у граду Јаши, показала противници ко је апсолутни фаворит и ко се пита за све на терену, јер је већ у првом сету направила чак три брејка.
Уводна два сета протекла су без „крађе сервиса“, да би већ у трећем, петом и седмом Олга успевала да отме противници сервис и да слави с убедљивих 6:1 за тек нешто више од пола сата игре.
Идентичан сценарио виђен је у другом сету у ком је Даниловићева поново била немилосрдна према домаћој тенисерки. Како је Олга била прва на сервису, тако су јој овога пута два брејка била довољна да дође до добијеног сета, поново са 6:1 и пласман у четвртфинале турнира у Румунији.
Наредни ривал најбоље пласираној српској тенисерки, која заузима 148. Место на ВТА ранг-листи биће Мађарица Ана Бондар која је 49 места боље рангирана од Олге и која је елиминисала Шпањолку Марину Басолс – 7:5, 6:4.
За разлику од Олге, Хамад Међедовић елиминисан је на старту турнра у аустријском Кицбилу, у ком се игром случаја нашао као "лаки лузер", после пораза од Колумбијца Данијела Галана. Он је у само два дана двапут био кобан по талентованог Новопазарца.
Овога пута резултат је био 6:4, 5:7, 6:3 за Галана, који се пласирао у осмину финала Кицбила.
Сутон у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
СПОРТ
Русија је шампион предстојећих Игара – по броју апсурдних ограничења уведених против ње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала