- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија је шампион предстојећих Игара – по броју апсурдних ограничења уведених против ње

CC0 / / Сутон у Паризу
Сутон у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Русија је већ шампион предстојећих Олимпијских игара по броју незаконитих и апсурдних ограничења која су јој наметнута, саопштила је руска амбасада у Паризу за Спутњик.
Како се наводи, одбијање Француске да акредитује руске медије на предстојећим Олимпијским играма крши принцип слободе медија.

„Сада су под потпуно измишљеним изговорима одбили да издају акредитације руским медијима на Олимпијади, укључујући новинаре РИА Новости. Тиме се грубо крше принципи слободе медија, а испоставило се да је посвеженост Париза тим принципима само декларативне природе“, оцењује руска страна.

Из амбасаде такође наводе да је репрезентација Русије суспендована са учешћа на Олимпијским играма искључиво из политичких разлога.
„То је суштински у супротности са фундаменталним принципима олимпијског покрета. Затим је наша амбасада фактички потпуно одсечена од размена информација о припремама за Игре и ускраћен јој је приступ спортским објектима у Паризу. Таква сегрегација далеко превазилази оквире нормалне дипломатске праксе“, закључује руска страна.
Штанд новинске агенције Русија севодња и павиљон агенције и радија Спутњик на IV Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
РУСИЈА
Париз одбио да изда акредитације руским новинарима; Кремљ: Чекамо реакције релевантних организација
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала