- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Заплењен аутомобил мајке дечака који је починио масакр у „Рибникару“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМУП
МУП - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Извршитељи су данас запленили аутомобил Миљани Кецмановић, мајци дечака који је 3. маја прошле године починио масакр у Основној школи Владислав Рибникар, а против које се води пет парничних и један кривични поступак.
Аутомобил јој је заплењен како би се намирили трошкови поступка одређивања привремене мере од скоро 1,4 милиона динара, рекла је за Танјуг пуномоћница породице Кецмановић Марина Ивеља.
Адвокат Огњен Божовић за Танјуг је изјавио да је Виши суд у Београду определио трошкове поступка привремене мере и донео Решење о томе, а како Миљана Кецмановић није измирила те трошкове, извршитељи су запленили њен аутомобил у поступку наплате.
Парничном поступку по тужби 27 чланова породице убијених, претходио је поступак одређивање мере ради обезбеђења будућег новчаног потраживања, те је Кецмановићима забрањено да отуђе и оптерете непокретности, међу којима је био и аутомобил.
Тим решењем она је обавезана да им солидарно плати трошкове од скоро 1,4 милиона динара, а с обзиром на то да она није измирила те трошкове њој је заплењен аутомобил.
Против родитеља дечака води се пет парничних поступака по тужбама чланова породица убијених и рањених, а за накнаду нематеријалне штете.
Такође против њих се води и кривични поступак који је одлуком суда затворен за јавност ради заштите малолетних жртава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала