- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Катастрофа Олимпијских игара – повукао се најбољи тенисер света

© AP Photo / Alessandra TarantinoЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Јаник Синер неће играти на предстојећем такмичењу и то је нови тежак ударац за олимпијски тениски турнир који је већ отказао велики број играча, поготово Руса који су условљени тиме да се ограде од своје земље. Одмах после отказа Италијана стигао је и отказ Холгера Рунеа, данског тенисера.
Олимпијски турнир у тенису доживео је прави дебакл о чему се увелико прича, а повлачење Јаника Синера због упале крајника нови је проблем за организаторе који неће имати тренутно првог тенисера света, али ни 16. на АТП листи јер је повређен и Холгер Руне.
„Са великим жаљењем морам да вас обавестим да нажалост нећу моћи да се такмичим. Након добре недеље тренинга на шљаци почео сам да се осећам лоше. Провео сам неколико дана одмарајући, али посета лекару је показала да имам хроничну упалу крајника и препоручено ми је да не играм. Велико је разочарање што морам да пропустим Игре јер ми је то био један од главних циљева за ову сезону. Нисам могао да дочекам ту част да представљам своју земљу на овако важном догађају. Срећно свим италијансим спортистима, навијаћу за вас од куће. Напред Италија“, написао је Синер на друштвеним мрежама.
Уследио је и отказ Холгера Рунеа који има проблем са десним ручним зглобом.
Претходно су овај турнир отказали Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Дарија Касаткина као и Арина Сабаленка јер су били условљени тиме да потпишу документ којим се ограђују од своје државе.
Повукао се и Алехандро Давидович Фокина који је рекао да неће играти због повреде, али се онда појавио на турниру у Атланти и тиме заправо доказао да главни разлог очигледно није била повреда.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
СПОРТ
Дебакл олимпијског турнира: Руси отказали, остали побегли – а неки су видели шта се десило Новаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала