- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Постао Американац преко ноћи – па почео да даје чудне изјаве

© AP Photo / Charles KrupaЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Камерунац Џоел Ембид преко ноћи је постао Американац, а био је пре тога близу да постане Француз. Сада као Американац даје чудне изјаве, као што она да репрезентација његове земље има стару екипу. Те да би давао 50 поена у просеку да га не удвајају.
Ембид се ни на паркету често не прослави интелигентним потезима, а многе су зачудиле његове речи у последњим интервјуима.
Истиче Ембид да би без удвајања био на просеку од 50 поена по утакмици, а зна и који пут води до те невероватне бројке.
„Сваку акцију ми додајте лопту доле и биће или поени или два слободна бацања. Већина тимова има два или три центра и сви би ушли у проблеме са фауловима“, поручио је Ембид.
Пре тога је истакао да се осећа као Камерунац иако игра за Америку.
„Не, не могу да кажем да се осећам као Американац. Ја сам Камерунац и тако се осећам. То ће увек бити тако. Тамо сам рођен, тамо сам одрастао, видео борбу за преживљавање. То је један од разлога што сам на крају успео. Почео сам да играм кошарку са 16. Није лако успети у данашње време када тако касно почнеш да се бавиш спортом, посебно зато што момци овде у Америци почињу јако рано, као деца. Било је много тешко изборити се, али успео сам“, рекао је Ембид.
Затим је индиректно прозвао неке саиграче како су остарили.
„Дефинитивно имамо чудесан таленат, али једнак таленат постоји и у другим екипама. Такође треба да разумете да је већина момака у нашем тиму остарила. Леброн данас није исто што и Леброн пре неколико година. Постоји огромна разлика. Видите и сами да атлетски није доминантан као некада. Имена на папиру могу да заварају. Све су то људи који су направили пуно у својим каријерима, али сада су стари и нису оно што су били“, подвукао је Џоел Ембид.
Као што рекосмо - чудно.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
СПОРТ
Станојевић после историјске бламаже Партизана: „Разочаравајуће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала