- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дрско и безобразно: Украјинци дискриминисали Србе – без превода!

© Фото: ФК ПартизанВојводина - Партизан, фудбал
Војводина - Партизан, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Како је почело, тако се и завршило. Скандалозно, када су Украјинци у фудбалски меч Динама и Партизна успели да „увуку“ Русе и да замере црно-белима што су били актери „братског купа“, да би после сусрета који су добили 6:2, бахати Украјинци дискриминисали Србе, одлучивши даза њих нема превода!
Дрско, бахато и безобразно, тако се најкраће може описати понашање челника украјинског клуба који су на сопствену руку и одговорност одлучили да дискриминишу српске новинаре на конференцији за медије после прве утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона у којој је Динамо славио против Партизана са убедљивих 6:2 (3:1).
Новинар Спорт клуба који је био на лицу места на Лублин арени, где је дошао како би радио свој посао, наишао је на дискриминаторски приступ од стране домаћина, који су поручили да се питања и одговори са украјинског неће преводити на Енглески.
Једноставно, домаћини нису желели да преведу изјаве које је после тријумфа дао контроверзни стратег Александар Шовковски, исти онај који је причао о Русији и Србији, како је скандал што су клубови поменутих држава играли пријатељске мечеве у Русији.
Такође, Шовковски је на конференцији прво узвикнуо „Слава Украјини“, да би затим одговарао на питања украјинских новинара без превода на енглески, иако је то пракса и традиција на европским утакмицама, да би и новинари гостујућег тима могли да обаве свој посао.
Бахати Украјинци и о то су се оглушли, а да ли ће бити санкција од стране УЕФА то још није познато.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
СПОРТ
Станојевић после историјске бламаже Партизана: „Разочаравајуће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала