- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Храбра Воша „скупо продала кожу“ у Амстердаму – Раднички јачи од Морнара

© Sputnik / Лола ЂорђевићГолман екипе "Ференцварош " Дибуш је на мечу са "Црвеном звездом", четири пута вадио лопту из мреже
Голман екипе Ференцварош  Дибуш је на мечу са Црвеном звездом, четири пута вадио лопту из мреже - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Фудбалери Војводине поражени су од Ајакса у Амстердаму голом Ван ден Бомена у 86. минуту, у мечу другог кола квалификација за Лигу Европе. Права је штета што су Новосађани пали на чувеној „Кројф арени“, али све је отворено пред реванш идућег четвртка у Србији.
Чињеница је да су се на тренутке играле „викторије“ испред гола Војводине, који је одлично бранио Лазар Царевић, али је мало недостајало "новосадској старој дами" да остане непоражена. Тренутак одлуке одиграо се у 86. минуту, када је Ван ден Бомен из тешке ситуације успео главом да затресе мрежу српског представника.
За разлику од Вјоводине, која је пала, али „скупо продала кожу“, фудбалери Радничког из Крагујевца победили су у првом мечу 2. кола квалификација Лиге конференција на заменском терену у Лескковцу, Морнар из Бара – 1:0 (0:0). Једини гол у мечу постигао је Милан Алексић у 72. минуту.
Исписана је историја Радничког 1923, али не у Крагујевцу на чувеном стадиону "Чика Дача" који се реновира, већ у Лесковцу на Дубочици, где је Раднички у свом првом мечу под окриљем УЕФА успео да дође до вредног тријумфа против Морнара из Бара, те ће на реванш у Црној Гори путовати са голом предности.
Прво полувреме протекло је без голова, да би досаду у Лесковцу "разбио" Милан Алексић у 72. минуту. Офанзивац Радничког улетео је из другог плана и главом закуцао лопту у мрежу немоћног Поповића. Асистирао му је с десног бока дефанзивац Бевис.
После водећег гола наставио је Раднички да доминира и да притиска ривала из Црне Горе, али је голман Стефан Поповић успео да сачува мрежу Барана, па ће одлука о томе ко ће у треће коло квалификација за Лигу конференција пасти у реваншу за седам дана.
Победник двобоја Раднички - Морнар биће бољи из дуела Пакш - АЕК Ларнака.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
СПОРТ
Клуб који је „угасио“ Звезду прогласио банкрот и прешао међу аматере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала