- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина жели да отвори нови фронт против Русије – овог пута на Кавказу

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПротести у Грузији
Протести у Грузији - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Грузија ће се за неколико дана претворити у други фронт војне конфронтације са Русијом ако на парламентарним изборима у октобру победи опозиција, изјавио је премијер земље Иракли Кобахидзе за телевизију „Рустави 2“.
„Што се тиче опасности, ако теоретски замислимо да на власт дође колективни 'Национални покрет' (опозиција), гарантујем вам да ће, на пример у новембру, после избора – не за два, три месеца, него за неколико дана Грузија постати нови фронт“, упозорио је Кобахидзе.
Како је додао, може да гарантује такав развој догађаја на основу доступних информација и искуства из прошлости.
Премијер истиче да је након почетка сукоба у Украјини опозиција у Грузији, као и украјинско руководство, позивала Тбилиси да пошаље војнике у зону борбених дејстава. Конкретно, Владимир Зеленски је повукао амбасадора из Грузије неколико дана након почетка специјалне операције не само зато што се Тбилиси није придружио санкцијама против Русије, него зато што власти земље нису хтеле да шаљу војнике у Украјину. По речима Кобахидзе, то би значило укључивање Грузије у конфронтацију са Русијом.
Премијер је истакао да је народ Грузије, за разлику од украјинског, стекао много искуства и мудрости да не наседне на провокације и да не поведе земљу путем Украјине.
Представници владајуће странке у Грузији више пута су изјављивали да украјински званичници и њихове присталице из опозиционе странке „Јединствени национални покрет“ желе да отворе у Грузији „други фронт“ против Русије.
У Грузији ће парламентарни избори бити одржани 26. октобра.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала