- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Елзан Бибић за Спутњик: „Србија ће се вратити са великим бројем медаља“

© Фото : Спутњику уступио Српски атлетски савезЕлзан Бибић, српски атлетичар
Елзан Бибић, српски атлетичар - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Елзан Бибић, српски атлетичар, биће један од адута на предстојећем такмичењу, а за Спутњик каже да се радује сусрету са најбољим тенисером свих времена и узданицом српског тима Новаком Ђоковићем.
Елзан Бибић први пут у каријери имаће прилику да учествује на највећем такмичењу у дисциплини 5.000 метара. До пласмана је стигао на основу ранг листе, што му је био примарни циљ од почетка сезоне.

„Сјајан је био осећај када сам обезбедио место, али од самог почетка сезоне кренуо сам добро. На отварању, на 5.000 метара сам истрчао лични рекорд већ у првој трци, то је био добар наговештај за добру сезону. Све је водило ка томе да могу да се надам успеху. На крају сам успео да се преко квоте пласирам, после сам имао малих проблема са повредама, на крају се то санирало“, каже Бибић за Спутњик.

Сада се добро осећа и нада се добром резултату. Први циљ је да уђе у финале.
„Сада сам у пуној припреми и надам се да ће све бити како треба. Седмог августа су квалификације, а први корак је да изборим финале, после тога је све могуће“, истиче српски атлетичар.
Елзану неће бити лако да оствари циљ.
„Конкуренција је најјача могућа, има тркача који се спремају само за ово такмичење. Морам да будем спреман, у најбољој форми, сачекаће ме ривали који су спремни и са најбољом могућом припремом, сигурно морам дати све од себе ако планирам финале, после видећемо“, додао је Бибић.
На Европском првенству у Риму Бибић је освојио шесто место, а освајач бронзане медаље био је бржи за само три секунде. Сада Елзан зна где је погрешио и искористиће да то искуство понесе на највећи изазов.
Зорана Аруновић и Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
СПОРТ
Може ли се „упуцати“ медаља?
„Није било баш за длаку, да сам имао више самопоуздања можда бих узео медаљу јер у последњем кругу, када сам требао да кренем остао сам позади. Требало је више вере, али то је све искуство које треба попримити и искористити. Током целе сезоне сам имао подстицај, иако је главни фокус био Рим, али један од циљева је остварен што се тиче сезоне нема за чим да жалим, остварило се оно што сам желео. Сада чекамо круну ове сезоне“, истакао је Бибић.
До сада није имао прилике да буде део тима Србије и о томе је само слушао приче.
„То су лепе приче, али ја сам сигуран када се то доживи да је потпуно другачије. У ишчекивању сам да одем и да осетим на својој кожи, свако их доживи на свој начин“, истиче српски атлетичар.
Срећан је Елзан што ће имати прилике да буде у истом друштву са неким од легендама српског спорта, а нарочито издваја Новака Ђоковића.

„Србија иде са јаким спортистима, освајачима медаља. Наравно да ми је драго да ћу бити тамо са Новаком Ђоковићем, највећим именом, сигурно ће се људи радовати. Не знам шта бих га питао, лепо је упознати се, лепо је чути искуство, волео бих да кажем да сам био у ери када је био број један“, истакао је Бибић.

Српски атлетичар рођен је у месту Карајукића Бунари где је према попису из 2002. било свега 116 становника. Ово село налази се на око 1.000 метара надморске висине и на том месту измерена је најнижа температура икада у Србији.
Као што је то често случај и за остала такмичења Бибић се спрема у свом родном месту.
„Спремам се на Пештарској висоравни, односно у селу где радим базични део припрема. Главни део радим у Новом Пазару који напредује из године у годину, сада смо добили сјајне комплексе који нам служе за опоравак“, истиче Бибић.
За крај разговора истиче да је поносан што ће представљати Србију и обећава да ће пружити максимум.

„Заиста сам поносан јер се дужи низ година трудим да у најбољем светлу показујем Србију и да браним боје Србије. Увек дам максимум, ово ће бити посебно, мислим да ће бити заиста за памћење јер браним боје са великим именима. Србија ће се вратити са великим бројем медаља и великим осмесима“, закључио је Елзан Бибић за Спутњик.

Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СПОРТ
Андреј у великом проблему – црна серија се наставља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала