- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Ухваћен терориста – по налогу украјинске службе намеравао да убије руског официра

© Sputnik / Дмитрий МакеевПрипадник ФСБ Русије
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Руски држављанин, који се сумњичи да је пре два дана дигао у ваздух аутомобил руског војника у Москви, испоручен је из Турске у Русију и на саслушању је признао да је извео терористички напад по налогу агента Службе безбедности Украјине, следи из видеа који је објавио ФСБ Русије.
ФСБ Русије је заједно са МУП Русије и уз помоћ обавештајних и безбедносних служби Турске ухапсила у турском Бодруму руског држављанина Евгенија Серебрјакова за којим је била расписана међународна потерница због експлозије на северу Москве.

„У фебруару 2023. године самоиницијативно сам контактирао администратора групе на друштвеним мрежама у циљу сарадње са обавештајним службама Украјине“, рекао је осумњичени Евгеније Серебрјаков током испитивања.

Касније је, како је рекао, комуницирао са неким Иљом који је, по његовим претпоставкама, „агент Службе безбедности Украјине“.

„Са њим сам разговарао, једном смо се састали у Истанбулу. Након тога сам узео компоненте за монтирање импровизоване експлозивне направе. Иља (из Службе безбедности Украјине) ми је предложио да ликвидирам официра“, рекао је Серебрјаков.

Како је додао, он је „под контролом и уз инструкције монтирао експлозивну направу и поставио је под аутомобил“ руског официра.
„Иља ми је обећао украјинско држављанство и награду од 10 до 20 хиљада долара“, открио је осумњичени.
У среду ујутру две особе су повређене у експлозији аутомобила „тојота ленд крузер“ која се догодила на северу Москве у дворишту једне куће. Према подацима МУП Русије, детонирао је неидентификовани предмет који се налазио у аутомобилу. Том приликом су рањени мушкарац и жена. Покренут је кривични поступак. Истражитељи су убрзо идентификовали осумњиченог – 29-годишњег Евгенија Серебрјакова. Он је истог дана ухапшен у Турској уз помоћ турских служби и испоручен у Русију.
Руска војска у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Изнад Брјанске области за сат времена оборено 12 украјинских дронова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала