- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: На Западу царује русофобија – билатерални односи са САД не постоје

© Sputnik / Vladimir VyatkinТројицка кула, Кремљ, Москва
Тројицка кула, Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Тренутно је бесмислено покушати представити Западу став Москве док тамо царује атмосфера мржње према Русији и свему руском – потребно је да прође време, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У овом моменту, нажалост, на Западу апсолутно царује атмосфера слепе мржње према Русији и свему што је повезано са Русијом. Фактички је једноставно бескорисно покушати објаснити свој став. Треба сачекати. Знате да не треба оперисати у акутном периоду болести. Исто тако не треба покушати некакав информациони упад тамо“, истакао је Песков на састанку са учесницима „Фестивала нових медија“.

Он је нагласио да треба бити спреман на то да ће Запад наставити да „избацује“ Русију из својих мултимедијских и информационих ресурса и да тражи нове могућности.
Према његовим речима, проћи ће време и ситуација ће почети да се смирује и временом ће све више људи почети да се пита зашто Руси поступају како поступају и пробаће то да разумеју.
Он је поновио да између Русије и САД де факто не постоје билатерални односи, те, према томе, за сада неће бити у потпуности обновљен рад америчке амбасаде у Москви.
Поред тога, Песков је прокоментарисао да је руски певач Шаман (Јарослав Дронов), који је одржао акцију и концерт испред америчке амбасаде у Москви у знак подршке руским извођачима због блокаде на Јутјубу, све урадио исправно, изразивши свој грађански став.
Припадници америчке полиције током претреса руског трговинског представништва у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
РУСИЈА
Москва: Америка прогони Русе по целом свету – њихова шпијунска манија прелази све мере
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала