- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли се Америка поново огрешила о српског кошаркашког генија?

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Никола Јокић, званично најбољи кошаркаш света, завршио је међу 25 најбољих играча НБА лиге у 21. веку. Центар Денвера и кошаркашки геније из Сомбора сврстан је на седму позицију у избору америчког ESPN-a.
Троструки освајач МВП титуле, ком су побројани бројни успеси које је остварио до 29. године, а то је освајање НБА лиге, најбољи играч финала, шестоструки Ол-стар актер, пет пута у НБА петоркама, МВП финала Запада 2023. године, гледа у леђа лидеру Леброну Џејмсу. Иза њега су Коби Брајант, Стеф Кари, Тим Данкан, Шекил О'Нил и Кевин Гарнет.
Иза Јокића, од осме до десете позиције распоређени су Двејн Вејд, Кевинт Дурант и Дирк Новицки.
Такође, када је Никола Јокић у питању, Американци су се приликом описа послужили изјавом чувеног тренера Дока Риверса, који је за генија из Сомбора рекао да чини комбинацију Хакима Олаџувона и Кевина Мекхејла.
„Има помало од сваког. Фантастичан рад стопала и покрете као Хаким Олаџувон, али ту невероватну интелигенцију попут Кевина Мекхејла. Човече, Јокић је баш, баш добар! Он је најбољи високи додавач кога сам икада гледао“, рекао је својевремено чувени Док Риверс.
Словенац Лука Дончић из Даласа сврстан је на последњу 25. позицију у изхбору чувеног америчког спортског канала.
Да ли су се Американци још једном огрешили о српског кошаркашког генија и да ли је заслужио да заврши боље од седме позиције, време ће показати.
Страхиња и Немања Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
СПОРТ
Јокићев брат поново у проблемима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала