- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енди бираним речима о Новаку: Било му је тешко – а онда је постао најбољи у свему

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Енди Мари
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, тај епитет носи са разлогом сматра Енди Мари, његов колега и велики пријатељ. Британац сматра да је српском асу било тешко да се истакне поред Роџера Федерера и Рафаела Надала, али и да је на крају успео да их надмаши.
Када је Новак Ђоковић почео да краде титуле Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу мало ко је веровао да ће их надмашити, али у томе не само да је успео већ и даље бележи историјске резултате.
„Мислим да му је очигледно понекад било тешко због Надала и Федерера пре него што је Новак постао најбољи по титулама и свему. Најбољи играч, са највише гренд слем титула, имао је невероватну каријеру“, рекао је Мари.
Иако данас српски ас има армију навијача, када год је играо са Швајцарцем и Шпанцем чинило се да је њихов број навијача већи.
„Мислим да Новак има велику подршку широм света. Мислим да му је понекад било тешко што није добијао исту подршку као Рафа и Роџер, али он и даље има масовну подршку широм света. Мислим да је Новак екстремно поштован, не само у тенису, већ у спорту генерално, због свих успеха“, поручио је британски тенисер.
Међутим, Мари верује да је Новак управо због тога што није увек имао подршку додатно био мотивисан.
„То му понекад успева. Када публика није била уз њега, играо је често најбољи тенис. На чудан начин, то му је можда више помогло, али мислим да му је понекад било тешко“, истакао је Мари.
Србин и Британац током каријере одиграли су 36 мечева, Новак је славио у 25, док је из 11 Енди изашао као победник.
Маја Огњеновић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
СПОРТ
Маја Огњеновић за Спутњик: Моје последње такмичење у дресу Србије – сан је да буде злато
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала