- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Црној Гори ослобођено 11 заробљених миграната, ухапшена три Пакистанца

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Три држављанина Пакистана ухапшена су у Црној Гори, код граничног прелаза Божај, због сумње да су отели друге мигранте, а ослобођено је 11 заробљених миграната, над којима је вршено насиље, саопштио је данас вршилац дужности помоћника директора Управе полиције за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић
Он је рекао да је у јучерашњој акцији био ангажован већи број полицајаца из СБПОК-а, Граничне полиције, Противтерористићке и Посебне јединице полиције и Регионалног центра безбедности, преносе Вијести.
Шћепановић је навео да су имали кризну ситуацију где је од једне криминалне групе заробљена мигрантска група над којом је вршено насиље.
"На основу обавештајних података које смо добили од Албаније, у пограничном појасу у Божају једна криминална група миграната је ограничила кретање већој групи миграната и вршила насиље, телесне повреде, изнуђивала новац и наносила тешке телесне повреде", додао је он.
Шћепановић је саопштио да је акција трајала неколико сати и да су имали талачку ситуацију где је ослобођено 11 миграната , седам из Египта четири из Сирије.
Ухапшена су три Пакистанца, којима се на терет ставља кривично дело отмица и изнуда, наводе Вијести.
В.д. помоћника директора УП за Сектор граничне полиције Милутин Васиљевић рекао је да 11 миграната тренутно борави у Прихватилишту за странце.
Васиљевић је навео и да је у Црној Гори регистрован велики број миграната откад је почела мигрантска криза, и да је број миграната био на врхунцу 2022. године, када је у тој земљи боравило 8.550 миграната.
У 2024. је тај број опао на 1.707, наводе Вијести.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала