- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска брука на Играма у Паризу – Италијанка у сузама предала борбу мушкарцу: „Није праведно“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветско првенство у боксу
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2024
Пратите нас
Олимпијске игре у Паризу из дана у дан доживљавају посрнуће на свим фронтовима, од којих је последњи у низу – историјски! Италијанска боксерка Анђела Карини, предала је борбу ривалу, за ког је биолошки доказано да је мушкарац, а бори се са женама. Самим тим, никога не сме да изненади или да зачуди њена одлука, што је у сузама одлучила да се повуче.
Један снажни десни кроше Иман Халиф из Алжира, био је довољан да избаци из такта Италијанку Карини, које је упорно наглас понављала: „Није праведно, није праведно“.
Јасно је на шта се односило, на лакрдију и историјску бруку и срамоту организатора Олимпијских игара у Паризу, који су дозволили Алжирцу да се нађе у рингу са женама.
На претходном Светском првенству у Њу Делихју, Иман Хелиф, је дисваклификована, јер је пала на тесту полне подобности.
Резигнирана Италијанка у сузама, видно бесна и разочарана, остала је доследна и одбила је да пружи ривалу руку. Претходно је судија подигао руку победнице или победника, како вам драже и лепше, и истинитије.
И у том једном ударцу који је Карини примила директно у лице, огољена је сва брука и срамота организатора Олимпијских игара, који је допустио да мушкарца бије жене пред милионским аудиторијумом.
Колико је све скандалозно и поражавајуће, најбоље дочарава изјава италијанске боксерке.
„Навикла сам да примам ударце и навикла сам на бол, али никада нисам претрпела тако јак ударац. Ушла сам у ринг да се борим. Нисам одустала, али ме је ударац превише заболео, па сам рекла да је доста. Одлазим одавде високо уздигнуте главе“, изјавиле је Анђела Карини.
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2024
СПОРТ
Ђоковић упркос повреди надиграо Циципаса за полуфинале, баскеташи уписали две победе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала