- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рускиње се боре за злато!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
Пратите нас
Мира Андрејева и Дијана Шнајдер, руске тенисерке, пласирале су се у финале актуелног турнира у конкуренцији женског дубла и тако обезбедиле медаљу за Русију.
Никада нису играле заједно, нису успеле ни да тренирају јер су стигле у различито време, али то их није спречило да направе нестваран подвиг и обезбеде медаљу. Нажалост, освојиће је као неутралне тенисерке због апсурдних правила на такмичењу.
Мира Андрејева и Дијана Шнајдер најпре су савладале Аустралијанке Томљановић и Гадецки, а онда је пао и пољски тандем Дабровски Фернандес.
У четвртфиналу, Рускиње су без изгубљеног сета савладале Крејичкову и Сињакову, чешке тенисерке, које су биле други носиоци. На наредном кораку пале су Букса и Сорибес Томо резултатом 6:1, 6:2.
Тако су до финала Мира и Дијана стигле уз само један изгубљени сет! За злато ће се борити против Италијанки Саре Ерани и Јасмин Паолини.
Невероватну енергију имају две руске тенисерке које су биле далеко од фаворита на овом такмичењу у овој конкуренцији, али се на то нису обазирале и направиле су велики успех које год боје била медаља у недељу.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
СПОРТ
Кошаркаши надјачали Јужни Судан – ватерполисти победили Французе, одбојкаши се опростили тријумфом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала