- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон распоређује носач авиона и разараче на Блиски исток

© AFP 2023 / TIMOTHY SMITH/ US NAVYАмерички носач авиона „Абрахам Линколн“
Амерички носач авиона „Абрахам Линколн“ - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
Пратите нас
Амерички носач авиона УСС „Абрахам Линколн“ и неколико борбених авиона биће распоређено на Блиском истоку, док се очекује одмазда Ирана и његових савезника против Израела, саопштио је Пентагон.
Министар одбране САД Лојд Остин наредио је премештање „Линколна“, који тренутно делује на Пацифику, и пратње разарача на Блиски исток заједно са додатном ескадрилом борбених авиона.
Додатне балистичке јединице противваздушне одбране такође ће бити распоређене на Блиском истоку, не само за одбрану Израела, већ и за заштиту америчких снага у Ираку и Сирији које су биле на удару Ирана, саопштио је у петак Пентагон.
Портпарол Пентагона Сабрина Синг изјавила је да Остин припрема „више потеза како би се појачала заштита снага за америчке снаге“ и Израел.
У телефонском разговору у четвртак са израелским премијером Бенјамином Нетанијахуом, амерички председник Џозеф Бајден је рекао да ће САД обезбедити додатна војна средства како би „подржале одбрану Израела од претњи“.
Овај потез долази након убиства лидера Хамаса и Хезболаха у Бејруту и ​​Техерану ове недеље.
Израел је признао убиство лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Ирану, али није јавно коментарисао смрт Фуада Шукра, док су Техеран и палестински покрет запретили одмаздом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала