- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић за Спутњик: „Запад хоће да Срби нестану – е, па, нећемо, имамо најбољег свих времена!“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаБогдан Обрадовић и Новак Ђоковић
Богдан Обрадовић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Са овим златом је постао светац. Ово ће се памтити вековима, све нас је толико обрадовао, био сам у шоку, рекао је Богдан Обрадовић, некадашњи Дејвис куп селектор и тренер Новака Ђоковића за Спутњик након што је најбољи тенисер свих времена освојио златну медаљу на актуелном такмичењу победом над Карлосом Алкарасом.
Новак Ђоковић обрадовао је Србију златном медаљом, а њен сјај још је већи када се узме у обзир на колико је тежак начин српски ас дошао до ње. Противник је био најтежи могући, а нога је пре два месеца оперисана, међутим жеља је била већа од свега.
„Осећао се сам се поносно, прво што сам Србин, а онда што сам дуги низ година од раних јуниорских дана па на даље провео са Новаком. Ово је круна за све нас који смо се дотакли са њим. Са овим је постао светац. Ово ће се памтити вековима, све нас је толико обрадовао, био сам у шоку“, рекао је Богдан Обрадовић на почетку разговора.
Само финале било је спектакуларно и о том мечу причаће се без сумње годинама.
„Тешко је анализирати тај меч, али то су два боксера, најбољи свих времена и са друге стране најбољи млади. Спустили су гардове и кренули да се боксују, ово је било јуначки, прса у прса. Свака част Новаку како је налази решења у читавом мечу, начин на који је победио је нешто што ће се годинама препричавати“, истакао је Новаков некадашњи тренер.
О злату је сањао током читаве каријере током које се храбро носио са свим недаћама.
„Увек сам говорио о томе колико се истрошио само током јуниорске каријере. Читава породица је патила да би се он пробио. Знам све шта му се дешавало, па касније Аустралија, дисквалификација на УС Опену, сада ово са Ролан Гаросом. То што је пролазио, толико звиждука то је невероватно шта је његова психа издржала. Оно што вас не уништи учини вас јачим, али Новака је уништавало годинама, а он нигде није добио ниједну пукотину. Новак је митско биће“, уверен је бивши Дејвис куп селектор.
Новак је једном приликом рекао да сматра да би био више поносан да није из Србије, али да је он поносан на своје порекло. Увек је био у сенци Роџера Федерера и Рафаела Надала које је западни свет уздизао, али био је стрпљив и веровао је да ће доћи његов тренутак, што се и десило.

„Новак игра огромно срце и то се не да уништити и не може победити новцем. Њега носе Свети Сава, Доситеј Обрадовић, Никола Тесла, сви великани српски су саткани и живе у њему. Он такву снагу показује. Њега ништа победити неће. Читав запад сам себе кажњава. Светска политика према Србији подсећа ме на Аушвиц, дајте да учинимо све да Срби не стану. Е па господо, нећемо, имамо најбољег свих времена. Бацаћемо прашину у очи, мало да вам пореметимо покварене погледе“, поручио је Обрадовић.

Врло добро Обрадовић зна како размишља српски ас и зато верује да ћемо га гледати у Лос Анђелесу.
„Рекао је кроз шалу, али знајући Новака он се изгледа спрема за следеће такмичење за четири године. Све границе је померио, ако настави да их помера ја дајем оставку на све функције јер ово што он ради, свима нам је зачепио уста“, поручује Обрадовић.
За сам крај шта даље? Један од малог броја рекорда које Новак није оборио је број титула. Тај рекорд са 109 трофеја држи Џими Конорс.
„Причао сам са Џимијем пре неколико година. Није то тад била таква конкуренција, сада су сви професионалци. Новаку се диве и Конорс, Бјорг, Сампрас, Настасев, Кафељников, Сафин. Мислим да је Новак намерачио тај рекорд, после тога небо је граница“, закључио је Богдан Обрадовић за Спутњик.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
СПОРТ
Орлићи донели медаље у Београд: „Сјајан успех за генерацију!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала