- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Запад се грдно вара...

© Sputnik / Гавриил Григоров / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
Пратите нас
Ако Запад мисли да може да увуче Русију у дуги преговарачки процес о Украјини и одигра сценарио чији је циљ да Москва постепено изгуби иницијативу на бојном пољу – онда се грдно вара, рекао је секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу.

„Изгледа да је Кијеву време да размисли оцени 'добрих услуга' Запада и да почне да мисли о интересима свог народа. Међутим, ми нажалост, видимо да се дешава супротно“, оценио је Шојгу.

Он је напоменуо да „Европљани поново на све могуће начине ометају постизање стварног напретка у решавању украјинске кризе, износећи неприхватљиве иницијативе у духу копенхагенског или швајцарског формата“.
„Илузије кијевског режима да ће Европљани организовати за Кијев нови мировни самит на којем ће се сви њихови унутрашњи проблеми решити сами од себе, скупо коштају народ Украјине. Прозор могућности за Украјину се сужава. Избор је на украјинском народу“, поручио је Шојгу.
Он је указао да ситуација делимично подсећа на Берлински конгрес 1878. године када су европске силе дипломатским маневрима покушале да пониште већину достигнућа Русије стечених током рата са Турском.
Руска војска у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
Специјална операција у Украјини
Шојгу обелоданио страшне губитке украјинске војске
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала