- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдановић: „Америци не треба оваква помоћ“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Богдан Богдановић
 Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Богдан Богдановић, капитен Србије, завршио је са сузама у очима после пораза од Америке у полуфиналу – 95:91. Херојске су то сузе, због свега приказаног, да би на крају „људи у сивом“ режирали коначан резултат, погуравши САД до финала, на шта је „српски снајпер“ поручио да Американцима то не треба.
Годинама уназад Богдан Богдановић цепа мрежице широм Америке и због тога је задужио надимак „српски снајпер“, јер су му далекометне тројке најјаче оружје. Показао је то у директном двобоју са америчким Дрим-тимом који је био пред елиминацијом, али су се онда умешале судије са неколико, у најмању руку, критичних и спорних одлука, - јасно, све на воденицу Американаца.
Како је Богдановић објаснио, покушали су он као капитен, и још неки играчи, да уђу у разговор са „људима у сивом“, али су они то одбили.
Главни судија меча био је Босанац Адемир Зураповић, који је имао подршку арбитара из Панаме и Летоније, али они нису желели да улазе у било какву комуникацију са српским кошаркашима и селектором Пешићем, који су имали свашта да им кажу, и на свашта да им укажу.
Све је јасно, како се и шта радило, да би се на крају Американци погурали „на мишиће“ до финала са домаћином Француском.
Богдан Богдановић није околишао, гађао је, као што то чини на паркету, директно у мету.
„Ми нисмо имали такву врсту помоћи када су нас они хватали обема рукама. Ипак, не желим да размишљам као губитник и вадим се на њих. Хвала свима на свему, био је ово тежак пораз, али сам поносан на начин који смо се борили“, истакао је капитен Орлова.
О спорним одлукама судија, Богдановић је рекао.
„Покушали смо да причамо са њима, они нису покушавали да разговарају са нама, али у реду је. Американцима није потребна та врста помоћи против нас. Знате, ми нисмо имали такву врсту помоћи, када су они нас хватали са две руке. Одиграли смо најбоље што смо могли. Могли смо да постигнемо још који кош и да сачувамо неколико поседа на крају, али то је кошарка“, рекао је Богдан.
Богдановић је као и сви остали српски кошаркаши учинио све да Србија дође до тријумфа, али се то, нажалост, није догодило одлуком неких других људима.
„Нисам тип који ће да прича о судијама. Чак сам желео да победим и против судија. Поштовање за нас што смо били мирни целу утакмицу и нисмо разговарали са њима“, закључио је капитен храбре и поносне Србије Богдан Богдановић.
Стив Кер - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Господски манири једног Американца: „Срби су ме учинили скромним – класа су!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала