- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Господски манири једног Американца: „Срби су ме учинили скромним – класа су!“

© Tanjug / Strahinja AćimovićСтив Кер
Стив Кер - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Селектор Сједињених Америчких Држава Стив Кер изјавио је по завршетку епске битке са Србијом – 95:91, да су га Пешићеви „ратници“, учинили скромним и да му је ово једна од најбољих утакмица у животу.
Борила се Србија свим силама, свим срцем и остала је на корак од сензације да баци на колена дрим-тим. Мало је недостајало Богдану, Јокићу, Васи, Алекси и осталим српским херојима на које је нација поносна.
О томе колико је Србија намучила фаворизовану Америку најбоље потврђује и говори изјава господина Стива Кера. И намерно пишемо ово господина, јер је сервирао господске манире, што се не може рећи за све из америчког тима.
Човек који се током турнира појављивао и са мајицом „ДМ“ у част прерано преминулог Дејана Милојевића, легендарног српског кошаркаша и његовог помоћника у Голден Стејту, заиста је бирао и „мерио“ сваку реч, а за кошаркаше Србије имао је само речи хвале.
„Знао сам да ће бити тешко. Знао сам да ће ово бити најтежа утакмица на турниру и то сам рекао нашим тренерима. Све се одиграло како сам очекивао. Србија је изузетно добар тим, одлично вођен. Никада није лакоа добити исти тим трипут у кратком року, а ми смо их пре овога добили двапут и то није било неизвесности. НИје ми се то допало, мрзето сам то, јер сам знао да ће трећи пут бити изузетно тешко“, почео је излагање Кер.
Како је Кер изузетно искусан стручњак, практично му није било потребно постављати питања. Одговори су „сами текли“...
„Србија је одиграла савршену утакмицу. Погодили су толико тешких шутева. Алекса Аврамовић је погодио четири тројке у првом полувремену, а то је нешто што не очекујеш... Али, то је тренутак, то је овај турнир, играчи су били маестрални, погађали су под притиском. Заиста, Србија је сјајан тим. Тим са класом, играју тако чврсто и тако заједно“, рекао је Стив.
Није се Кер на томе зауставио када је причао о Србији која је истински намучила до последњег минута америчке звезде.
„Искрено, Срби су ме учинили скромним, истински скромним. Почаствован сам што сам био део ове утакмице. Ово је била једна од најбољих утакмица у мом животу. Наравно, срећан сам што смо победили. Видео сам неке српске играче како плачу после утакмице. Осетио сам се ужасно, јер су урадили све, играли су дивну утакмицу“, рекао је селектор Сједињених Америчких Држава Стив Кер.
За крај је уследило конкретно питање да ли је Стви Кер стрепео од пораза од храбре и поносне Србије? Уследио је још један господски и искрен одговор Американца.
„Дођавало, да! Јесам. Био сам забринут целу утакмицу и током читавог дана. Никола Јокић је најбољи кошаркаш на планети, а српски тим зна како да игра. Паметни су, тврди. Овај њихов тим није можда најбољи у шутерском смислу, када бисмо га поредили са неким њиховим претходним тимовима, али... У полуфиналу против нас су им тројке биле неопходне и убацивали су их. Мислим да их је било 15, ако се не вара. Стекао сам утисак да су погодили сваки битан шут. Имали смо таман толико времена да се вратимо и да их победимо. Али, било је тешко, Срби су били невероватни“, закључио је Стив Кер, чија Америка ће у финалу играти у суботу увече против Француске, док ће Србија од 11 сати истог дана играти против Немачке, у репризи финала с Мундобаскета из Маниле.
 Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Богдан и Алекса: Понос!
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Пешић: Чудне ствари су се дешавале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала