- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пожар у фабрици пелета у Крагујевцу под контролом, нема повређених /фото/

CC0 / Unsplash/Seb Doe / Ватрогасци Лондон
Ватрогасци Лондон - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Пожар у фабрици за производњу пелета и брикета “Дорадо”, у крагујевачком насељу Илина вода, који је избио око 18 часова, у вечерњим сатима стављен је под контролу, после вишесатне борбе десетина ватрогасаца-спасилаца са ватреном стихијом.
Повређених у пожару није било, потврђено је Танјугу.
У гашењу пожара учествовали су ватрогасци-спасиоци из Крагујевца и њихове колеге из Лапова, Аранђеловца, Крушевца, Краљева и Чачка, који су им притекли у помоћ.
Напорима ватрогасаца спречено је ширење ватре на шуму и породичне куће у суседству фабричког комплекса.
Заменик градоначелника Крагујевца Дејан Ружић, рекао је да је начињена велика материјална штета, али је најважније да у пожару нема ни повређених, ни страдалих.
“Захваљујући Сектору за ванредне ситуације, Министарству унутрашњих послова, крагујевачким јавним предузећима и Војсци Србије, који су у гашењу пожара учествовали са својим цистернама, пожар је стављен под контролу и спречено је ширење ка стамбеним објектима, што нам је био први приоритет”, изјавио је Ружић.
Он је захвалио мештанима насеља Илина вода и Кошутњак који су све време били на располагању ватрогасцима, и цистернама омогућили приступ кроз своја дворишта да би се пожар локализовао и спречило његово ширење.
Истражни органи ће моћи да уђу у круг фабрике тек по потпуном гашењу пожара, како би утврдили шта је изазвало ватру која је прогутала велики део производних погона и складишта фабрике “Дорадо”.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала