- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никад отписани – никад „адио“

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполиста Србије Душан Мандић
Ватерполиста Србије Душан Мандић   - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Пратите нас
Пре три године певали су српски ватерполисти стихове чувене песме: „А сад адио, а сад адио...“ јер се већина опраштала од репрезентације, а јавност је мислила да се Србија том песмом опраштала и од медаља ватерполиста, али то није био случај.
Нова генерација ватерполиста Србије наставила је тамо где је претходна стала! Делфини су трећи узастопни пут освојили златну медаљу на такмичењу који се организује на сваке четири године.
Ватерполисти су доказали да су најбоља екипа коју је Србија имала у историји спорта, а за њихов успех тешко је пронаћи довољно снажне речи поготово због тога што су били отписани!
Веровали су једни у друге, капитен Никола Јакшић најавио је злато у разговору за Спутњик, али јавност их није доживела као фаворите.
У другој утакмици групне фазе убедљиво су Делфини поражени од аутсајдера Аустралије и после тога мало ко је веровао да ће проћи у нокаут фазу.
Требало је опоравити се од те утакмице и изаћи на мегдан силовитим Шпанцима. Показали су тада бољу игру, али победа је и даље била далеко, међутим и тада су веровали један другом.
Поред победе против Јапана успели су да упишу и победу против Француске, а онда су нови пораз претрпели од Мађарске, али су се ипак пласирали у четвртфинале где их је чекала Грчка.
У базену се одвијала права драма, а онда је у последњим секундама Никола Јакшић постигао ефектан гол са пола базена за велику победу!
Ко није веровао, тада је почео да верује, ова екипа поново је кренула по злато!
Фаворизоване Американце, на челу са бившим селектором Дејаном Удовичићем, српски ватерполисти победили су убедљиво, а онда су у финале ушли јуначки, храбро и силовито, а то мора да се награди најсјајнијим одличјем. Када је било најпотребније играли су најбоље, онако како само они знају.
Морало је да се врати онима који су прошли кроз трновит пут. Како је Сава Ранђеловић рекао он и саиграчи морали су да прођу путем пуним блата да би се поново окитили медаљом, али успели су.
Вратило се за Светско првенство после ког су Србију сви отписивали, а Делфини су још једном показали да их нико никада не сме отписати. Испраћени су из Београда од стране једног новинара, а када се буду вратили чекаће их цела земља.
Добро нам се вратили шампиони!
Ватерполо Србија - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
СПОРТ
Јакшић после злата: „Само ми знамо шта смо прошли – веровали смо!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала