- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рашовић: Прави смо витезови – хвала Новаку

© Фото: Ватерполо савез СрбијеВатерполисти Србије
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Пратите нас
Српски ватерполисти освојили су златну медаљу и трећи пут узастопно нацију обрадовали најсјајнијим одличјем, а Страхиња Рашовић био је изузетно поносан на себе и саиграче. После победе над Хрватском у финалу захвалио се и Новаку Ђоковићу.
Иако их је мало ко видео у нокаут фази, а тек да не причамо о победичком постољу, српски ватерполисти још једном су показали да су једна од најуспешнијих екипа у историји српског спорта.
Због таквог подвига нису могли да скину осмех са лица нити да обуздају емоције, а прве импресије поделио је Страхиња Рашовић.
„Круна каријере, ово је спектакуларно. Толико наших људи, еуфорија око финала, сви заједно смо присуствовали нечему највећем у ватерполу, што ћемо памтити довека. Осећамо се као богови“, рекао је Рашовић.
После тешког пораза од Аустралије Делфини су имали прилике да славе злато Новака Ђоковића који их је инспирисао да наставе да се боре.
„Победници, прави смо шампиони, истински, прави витезови, хвала свим спортистима у Селу што су наш бодрили, и Новаку, дао нам је огромну ињекцију после Аустралије, могу до сутра да причам колико сам срећан и узбуђен.Србија је мала али поносна земља, ово нас лансира у орбиту, познати смо по инату, од трња до звезда“, закључио је Рашовић.
У репрезентацији Србије Страхиња игра од 2013. године, а прошле године на Светском првенству био је најбољи стрелац турнира са 25 постигнутих голова. Србија је тада остала без медаље на четвртом месту, али вратило се Страхињи за све феноменалне партије.
Ватерполо Србија - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
СПОРТ
Јакшић после злата: „Само ми знамо шта смо прошли – веровали смо!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала