- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши амерички амбасадор: Украјина прешла „црвену линију“ нападом на Курску област

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаЏон Саливан
Џон Саливан - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Украјина је нападом на Курску област прешла „црвену линију“, а председник Русије Владимир Путин ће деловати онолико одлучно колико је то могуће да би се украјинске јединице протерале са руске територије, сматра бивши амбасадор САД у Москви Џон Саливан.
Према његовим речима, многи кажу да су у ту ружну причу биле умешане САД.
„Руси могу да мисле да су Сједињене Америчке Државе биле умешане у ту озбиљну провокацију или терористички напад и да је то својеврсна црвена линија коју су Украјинци прешли“, изјавио је он за „Си-Ен-Ен“.
Како је рекао, не сумња да ће одговор на ову провокацију бити оштар – од Путина очекује што одлучнију реакцију.
Раније је заменик начелника главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије, командант специјалних снага Ахмат генерал-мајор Апти Алаудинов саопштио да украјинске снаге трпе велике губитке на курском правцу, као и да се свакодневно ликвидира велики број војника.
Подсетимо, масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа. Локално становништво се евакуише у друге регионе Руске Федерације.
Начелник Генералштаба Оружаних снага Валериј Герасимов известио је председника Владимира Путина 7. августа да је руска војска зауставила напредовање Оружаних снага Украјине у дубину руске територије.
Према најновијим информацијама руског Министарства одбране, Кијев је од почетка борбених дејстава на курском правцу изгубио више од две хиљаде војника, 35 тенкова и 31 оклопни транспортер.
Украјинска војска на шведском борбеном возилу 90 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
Специјална операција у Украјини
Стићи до Курска, стрељати цивиле: Украјински заробљеник открио план операције Кијева
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала