- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Звезде Бољшој театра први пут у овом веку у Београду

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Уђи у базу фотографијаАртјом Овчаренко, балетан Бољшој театра, током балета "Иван Грозни"
Артјом Овчаренко, балетан Бољшој театра, током балета Иван Грозни - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
Пратите нас
Домаћа публика ће после скоро пола века имати прилику да присуствује спектаклу једног од најбољих и најстаријих балетских ансамбала на свету, чувеног московског Бољшој театра.
Гала концерт Бољшој балета ће бити одржан 13. септембра у Сава Центру, где су последњи пут наступили давне 1979. године. На Гала концерту ће се изводити најлепша балетска дела уз варијације и дуете оригиналне техничке и стилске префињености класичних дела која публика познаје и воли.
Врхунски прваци и солисти ће изводити делове из балета „Лабудово језеро“, „Успавана лепотица“, „Спартак“, „Дон Кихот“, „Корсар“, „Талисман“ и многих других, али и антологијска савремена остварења кореографа Маура Бигонцетија и Вејна Мекгрегора. Балетски ансамбл у свом уметничком изражавању чува традицију класичног балета, али и проноси непревазиђену славу Бољшој театра који је пре 248 година основала царица Катарина Велика, тако да је ово заиста ретка прилика за уметнички догађај какав скоро није виђен у Београду.
Повратак уметника Бољшој балета на сцену Сава Центра је од историјске важности за уметничку сцену Београда и Србије, а покровитељ Гала концерт је компанија НИС, која већ годинама негује и подржава врхунске вредности културе и уметности. Зато је компанија НИС омогућила да целокупан приход од продаје карата буде дониран за подршку талентованој деци и младим уметницима у Србији.
Улазнице за овај јединствени балетски спектакл, који никако не треба пропустити, могу се купити на свим продајним местима Ticket Vision и преко онлине сервиса tickets.rs
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала