- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија придаје велики значај стратешком партнерству са Индијом

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаПредседнк Русије и премијер Индије, Владимир Путин и Нарендра Моди
Председнк Русије и премијер Индије, Владимир Путин и Нарендра Моди - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин честитао је индијској колегиници Друпади Мурму и премијеру Индије Нарендри Модију национални празник – Дан независности.
Како је рекао, Индија је за 77 година самосталног развоја постигла општепризнати успех у друштвено-економском, научном, техничком смислу и многим другим сферама и стекла је висок ауторитет на међународној сцени.
„Придајемо велики значан односима посебно привилеговане стратешке сарадње са Индијом. Уверен сам да ће доследна реализација договора, постигнутих након недавних преговора у Москви, допринети даљем развоју вишеструке руско-индијске сарадње. То је апсолутно у складу са интересима наших пријатељских народа и у колосеку је јачања међународне стабилности и безбедности“, наводи се у честитки председника која је објављена на сајту Кремља.
Подсетимо, индијски премијер је почетком јула боравио у посети Русији.
"Када се помене реч 'Русија', прва реч која падне на памет сваком Индијцу је – партнер Индије у срећи и тузи. Русија је прави пријатељ Индије", рекао је тада Моди.
Путин и Моди су потписали и заједничку изјаву у којој две земље наглашавају потребу за постизањем мирног решења сукоба у Украјини кроз дијалог и дипломатију и укључивање обе сукобљене стране.
У изјави се наводи да се планира изградња билатералне економске сарадње између Русије и Индије, укључујући девет приоритетних области.
Президент РФ Владимир Путин и премьер-министр Индии Нарендра Моди во время встречи в резиденции Ново-Огарево - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
РУСИЈА
Западни медији: Загрљаји Путина и Модија узнемирили америчке званичнике
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала