- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Путинoви предлози за Украјину су и даље на столу, али...

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2024
Пратите нас
Русија није одустала од мировних преговора, али у овој фази, с обзиром на акције Украјине у Курској области, Москва неће разговарати са Кијевом, рекао је помоћник руског председника Јуриј Ушаков Телеграм каналу SHOT.

„У овој фази, с обзиром на ову авантуру (напад на Курску област) - нећемо разговарати“, прокоментарисао је представник Кремља могућност преговора.

Према речима помоћника председника Руске Федерације, Путинови предлози „нису поништени, али у овом тренутку би било потпуно неприкладно да постоји преговарачки процес“. Тајминг могућих преговора „зависи од ситуације, укључујући и на бојном пољу“, истакао је Ушаков.
На састанку са руководством Министарства спољних послова у јулу, шеф руске државе је изнео предлог за коначно решење сукоба у Украјини, који предвиђа неутралан, безнуклеарни и ванблоковски статус ове земље, њену демилитаризацију и денацификацију, укидање западних санкција Руској Федерацији, као и признавање постојећих територијалних реалности – суверенитета Русије над областима које су јој се прикључиле као резултат референдума.
Руски борци у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руске снаге ослободиле Њујорк; У Кијевској области одјекују експлозије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала