- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Две особе повређене у несрећи код Умке животно угрожене, ухапшен возач аутобуса

© Sputnik / Лола ЂорђевићВозило Хитне помоћи на улицама Београда
Возило Хитне помоћи на улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2024
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су данас возача аутобуса који је учестовао у саобраћајној несрећи код Умке, у којој је погинула једна особа, а повређено 18 људи. Две повређене особе животно угрожене.
М. К. (63) ухапшен је по налогу Другог основног јавног тужилаштва, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, саопштено је из МУП-а.
Он се сумњичи за извршење кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, саопштено је из тог тужилаштва.
У судару камиона и аутобуса на Новом обреновачком друму погинуо је путник из аутобуса, док је 13 путника задобило лакше, а пет теже телесне повреде и свима је пружена одговарајућа медицинска помоћ.
Возачи који су учествовали у незгоди су тестирани и није детектовано присуство алкохола, као ни недозвољених опојних супстанци, наведено је у саопштењу.
Истовремено, из Ургентног центра је саопштено да је у ту установу примљено 14 повређених. Како се наводи, три особе су теже повређене, од којих је двоје животно угрожено.
Несрећа се догодила нешто пре осам часова између Остружнице и Умке, а сударили су се градски аутобус приватног превозника на линији 551 и камион.
МУП је саопштио да је, према првим информацијама, до незгоде дошло услед налетања аутобуса на теретно возило приликом кретања у смеру ка Београду.
„Саобраћајна полиција у континуитету спроводи контролу возача комерцијалних возила и надзор над радом превозника, а током акција појачане контроле усмерених на ову категорију возача, на дневном нивоу се на подручју Србије изврши контрола више од 1.300 возача теретних возила и више од 200 возача аутобуса, док се на дневном нивоу открије више од 1.000 прекршаја ових возача“, наводи се у саопштењу.
МУП истиче да ће у оквиру напора да се смањи број саобраћајних незгода у којима учествују комерцијална возила, Управа саобраћајне полиције наставити и даље да врши контролу возача комерцијалних возила и да предузима све мере приликом надзора над радом превозника, како би се очувао ниво безбедности свих учесника у саобраћају, превасходно путника у јавном превозу.
Управа саобраћајне полиције апелује на сва правна лица, предузетнике и физичка лица која располажу комерцијалним возилима да прописно и безбедно учествују у саобраћају.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала