- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина у пограничним борбама у Курској области до сада изгубила више од 6.600 војника

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска војска на подручју СВО
Руска војска на подручју СВО - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
Пратите нас
Оружане снаге Русије од почетка борби у пограничним подручјима Курске области ликвидирале су више од 6.600 украјинских војника, а такође уништиле су 73 тенка, 34 борбена возила пешадије, 62 оклопна транспортера и 432 борбена оклопна возила, као и 4 „хајмарса“, саопштило је Министарство одбране Русије.
Поред тога, уништен је један вишецевни бацач ракета „млрс“, пет лансера ПВО система, девет станица за електронско ратовање, два контрабатеријска радара, ПВО радар.
Такође, у саопштењу се истиче да су Оружане снаге Русије одбиле 11 напада јуришних група украјинске војске у Курској области.
Поред тога, оперативно-тактичка авијација извела је нападе на резервни састав украјинске војске на подручју 12 насеља у Сумској области.
Током претходног дана Оружане снаге Украјине изгубиле су у пограничним борбама у Курској области готово 400 украјинских бораца, 30 јединица оклопне технике, укључујући борбено возило пешадије, оклопни транспортер, 28 борбених оклопних возила, као и три артиљеријска оруђа, наглашава се у саопштењу.
Министарство истиче да Оружане снаге Русије спроводе извиђачко-истражне радње како би уништиле диверзантске групе украјинске војске, које су покушале да продру у дубину руске територије.
У саопштењу се истиче да се операција уништавања украјинских формација наставља.
Подсетимо, интензиван напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Центри за привремени смештај за становнике Курске области који су били принуђени да напусте своје домове отворени су у 24 региона.
Украјинска војна техника уништена у Курској области  - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Русија ће дефинитивно одговорити на непријатељска дејства украјинске војске у Курској области
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала