- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

ЦИА са кијевским режимом разматра покушаје украјинских снага да се учврсте у Курској области

© AP Photo / Kevin WolfУлаз у зграду ЦИА
Улаз у зграду ЦИА - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
Пратите нас
Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) налази се у контакту са Украјином како би разматрала дејства украјинских оружаних снага у оквиру напада на Курску област и покушаја да се учврсте на руској територији, изјавио је заменик директора ЦИА Дејвид Коен.
„Они граде одбрамбене структуре и колико можемо да закључимо, судећи по нашим дискусијама, намеравају да држе ову територију неко време“, рекао је он на конференцији за националну безбедност и обавештајне службе САД, коментаришући дејства Оружаних снага Украјине у Курској области.
Коен је рекао да су украјинске снаге од напада на Русију почетком августа биле принуђене да се делимично повуку и додао да, према мишљењу ЦИА, украјинска војска „нема намеру да анектира руску територију“.
Представник ЦИА такође је рекао да руске снаге напредују у правцу Красноармејска (украјински назив – Покровск) на територији ДНР коју контролише Кијев и признао да ће руске трупе ослободити овај град.
„Мислим да су, што се тиче линије фронта, борбе сада неколико недеља или дуже концентрисане око града Покровска. Руси тамо имају одређене успехе. Могу да заузму Покровск“, закључио је Коен.
Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Према саопштењу Министарства одбране Русије за 28. август, Укупни губици Оружаних снага Украјине током борби на курском правцу износе до 7.000 војника и 74 тенка, 35 борбених возила пешадије, 62 оклопна транспортера, 460 борбених оклопних возила и 210 аутомобила.
Руска артиљерија у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
РУСИЈА
Руски дипломата: Кијев ће нам добро платити за курску авантуру
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала