- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први снимак изласка Дурова из притвора; Адвокат: Телеграм поштује европске законе /видео/

© AP Photo / Roman KulikОснователь социальной сети "Вконтакте" Павел Дуров в Москве
Основатель социальной сети Вконтакте Павел Дуров в Москве - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
Пратите нас
Објављен је први видео снимак изласка из притвора оснивача Телеграма Павла Дурова. Како је француско тужилаштво саопштило у среду увече, он је стављен под судски надзор и мора да положи кауцију у износу од пет милиона евра.
Дописник Спутњика је синоћ јавио да је Дурову укинут притвор и да је у приватном аутомобилу напустио зграду суда у Паризу.
Како је прецизирано, Дуров је у суду провео више од осам сати, након чега је париско тужилаштво објавило могућност његовог пуштања уз кауцију.
Зграду је напустио кроз бочну капију, а не кроз главни улаз, где су се окупили новинари. На капији га је чекао приватни минибус, обезбеђење и вероватно адвокат.
Дуров је носио качкет и наочаре за сунце, ништа није коментарисао и брзо је ушао у возило.

Адвокат Дурова: Телеграм поштује европске законе

Адвокат Павла Дурова у Француској, Давид-Оливје Камински изјавио је да Телеграм поштује европске законе, као и да сматра апсурдним тврдње да је власник друштвене мреже одговоран за злоупотребе почињене на њој.

„Телеграм поштује европске законе, укључујући и Уредбу о дигиталним услугама, а његове активности модерирања су у складу са стандардима. Бесмислено је говорити да су платформа или њен руководилац одговорни за злоупотребе које су се десиле“, објаснио је он.

Карлсон: Дуров није могао да буде приведен без Бајденовог одобрења

Француске власти нису могле да приведу оснивача Телеграма Павла Дурова без одобрења администрације америчког председника Џозефа Бајдена, изјавио је амерички новинар Такер Карлсон.
„То је велики корак, веома је тешко да неупућени посматрач као што сам ја поверује да је француски председник Емануел Макрон могао или учинио то без подршке или барем сагласности Бајденове администрације“, рекао је Карлсон на друштвеним мрежама.
Telegram co-founder Pavel Durov speaks during a press conference following his meeting with Indonesian Communication and Information Minister Rudiantara in Jakarta, Indonesia Tuesday, Aug. 1, 2017.  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
РУСИЈА
Дуров пуштен уз кауцију и у приватном аутомобилу напустио зграду суда
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала