- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: У Курској области има страних плаћеника, Пољака али и оних који говоре енглески

© Пресс-служба Минобороны РФУништена украјинска техника у Курској области
Уништена украјинска техника у Курској области - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
У Курској области примећени су страни плаћеници који су разговарали на енглеском језику са грузинским акцентом, као и групе Пољака, рекао је у интервјуу за Спутњик специјални амбасадор Министарства спољних послова Русије задужен за злочине кијевског режима Родион Мирошник.
Он је навео да је недавно посетио Курску област и да је тамо разговарао са великом бројем грађана који су му посведочили о злочинима противника.
„Људи са којима се видео и од којих сам добио потврђене податке указали су ми да су се у Курској области појавили људи који говоре на енглеском са грузинским акцентом, као и групе Пољака. О томе су ми говорили људи који су се, напуштајући своје домове, сусретали с њима на контролним пунктовима, раскрсницама, па и поред својих кућа“, рекао је Мирошник.
Како је додао, и сами Украјинци које се заробиле руске снаге или са којима су у комуникацији били становници области, навели су да су им припадници украјинске војске у којима је остало бар мало срца саветовали да оду одатле јер за њима стижу Пољаци који неће имати милости.
„Ово дословно преносим“, рекао је руски званичник.
Мирошник је, такође, рекао ида украјински војници пуцају, спаљују и пљачкају куће цивила у Курској области који су успели да се евакуишу.
„За такву 'забаву' они бирају територије са којих су се људи евакуисали, налазе боље куће и намерно их гађају, спаљују нечију имовину“, истиче Мирошник.
Он је за Спутњик рекао и да се руски војници које су Украјинци заробили жале на лош третман, наводећи да су престали да их бију и почели да им доносе храну непосредно пред долазак представника Ун и Црвеног крста.
Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана ракетна опасност.
Укупно је током борби на курском правцу непријатељ изгубио: до 7.450 војника, 74 тенка, 36 борбених возила пешадије, 64 оклопна транспортера, 486 борбених оклопних возила, 227 аутомобила, 52 артиљеријска оруђа, 15 лансера за ракетне системе, од којих четири „хајмарса“ и друго.
Само током јучерашњег дана погинуло је или рањено скоро 400 украјинских војника.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала