- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како Ђоковић зна да „угаси“ Алкараса

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
Памти се како се Карлос Алкарас угасио после пораза од Новака Ђоковића у финалу Синсинатија прошле године. Делује да се тај Новаков ефекат поново види, јер после недавног тешког пораза од Србина Шпанац не може да се повеже на терену. Не крије фрустрацију.
Када је Алкарас изгубио финале Синсинатија од Ђоковића 2023. године, било му је потребно невероватних шест месеци да пре свега ментално дође у ред и да освоји нову титулу.
Видело се да га је тај пораз значајно уздрмао и да му је пореметио самопоуздање.
Сада гледамо нешто слично.
После пораза у финалу од Ђоковића у Паризу овог месеца, Алкарас је прво поражен на Синсинатију од Гаела Монфиса, а затим и рано елиминисан у другом колу УС Опена.
Да нешто није у реду видело се после тог пораза од Монфиса када је Алкарас на конференцији за медије истакао да је одиграо можда и најгори меч у каријери.
Тада је излупао рекет о терен и показао фрустрацију какву вероватно није никада од момента када се појавио на највећој сцени.
Недуго затим поражен је од Зандшулпа у Њујорку и на конференцији за медије пред целим светом истакао да не зна да се контролише.
Јасно је где је проблем. У глави. А, у њој се очигледно налази Новак Ђоковић.
Толико му је засметао недавни пораз од Новака да није успео да надигра ни Монфиса који је при крају каријере, нити 74. играча на свету на УС Опену. А колико је Алкарасов пораз на УС Опену од Ван де Зандшулпа чудан говори и податак да Новак Ђоковић у Њујорку није изгубио у прва три кола у послењих 18 година.
Тако сада имамо ситуацију да је Карлос Алкарас жестоко уздрман после пораза од Ђоковића, да је Јаник Синер жестоко уздрман после допинг скандала...
А Новак Ђоковић и у 38. години показује да је главни, да се он пита, упркос причама да су га поменута двојица претекла и превазишла, да је пензионисање иза ћошка...
Најбољи у историји очигледно није дао последњу реч. Тек ће сада, у светлу нових догађаја, да се „расприча“!
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
СПОРТ
„Специјалисту за бетон“ нико не зна да заустави – Данил редом „гази“ противнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала